iHeart : Nama [Akhirnya]


blue-baby-boy-parisian-baby-shower-cupcake-with-topper

Setelah puas aku bertegang leher dan bertikam lidah dengan FG, akhirnya kami sepakat (setelah aku terpaksa bersetuju) untuk memilih nama Mohd Al-Fattah untuk Jr. Even aku sebenarnya nak letak nama Farish, tapi FG dengan kejamnya menggunakan kuasa veto untuk nama Jr. Ini tidak adil (dia siap pergi bayar zakat fitrah terlebih dahulu sebelum daftar nama Jr). Punyalah nak cakap betapa desperate nya FG nak nama tu (takut aku daftar nama Farish lah tu).

Tapi tak mengapalah, janji nama tersebut bermaksud yang baik untuk anak aku. Tapi, in future aku kalau dengar FG short form kan nama tu (sebab antara alasan dia adalah tak nak orang short form kan nama Jr); sumpah berbakul-bakul aku #$@% &# (perkataan hidden, tak cukup umur nak display). Yelah, aku sudah mengalah kan jadi awaslah kalau pendekkan nama dia lagi. Memang aku tukar jadi Super Seiya. Siaplah ya!

Tapi serious, kalau aku dengar orang short form kan nama Al-Fattah (biar pun keluarga sendiri) sampai hilang maksudnya; aku rasa otak dia memang ada something wrong. Nama tu dah cukup short kot, kalau pendekkan lagi macam species Alien je bunyinya. Sangat “yuck”. Aku memang akan buat muka punyalah (since from beginning nama cadangan aku tak dapat dipakai jadi hati aku memang panas dengan nama Jr kalau orang permainkan). Aku tak pedulilah apa orang nak cakap. Yang aku tahu, mesti panggil dia dengan nama penuh Mohd Al-Fattah, Al-Fattah atau Fattah. Nama lain, serious macam $%ˆ& (hidden lagi, hahaha). Sebab nama itu saja yang ada maksud baik-baik nya.

Apa maksud nama Jr? Pembukaan pintu (di mana aku sentiasa mendoakan agar dia membuka semua pintu kebaikan dan pintu keburukan ditutupkan darinya). Dan bagi kami, Jr ada permbukaan permulaan hidup kami sebagai parents. Alhamdulillah.

Pssst… Satu lagi, macam pelik tapi benar; jika Jr ada adik nanti mestilah aku nak panggil dia Along. Ngeh ngeh ngeh, kalau ada Along mestilah ada Angah kan? Hahaha… Gedik tak ayat aku tu? Muhahaha… Lepas Angah ada Alang lagi… Wah, berderet-deret. Kihkihkih… Larat ke FG woi?

Advertisements

iHeart : Gossip-gossip… Ahaks!


enter

Baru-baru ini aku dapat complaint dari salah satu kelas Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan (PSK) aku di mana menyatakan yang kerja sekolah PSK tersangatlah banyak dan membazir masa belajar mereka kerana PSK tidak masuk dalam SPM pun. Erk!!! bad atmosphere onion head Terkejut aku apabila kena panggil atas alasan tersebut. Yelah, selalu kena panggil sebab cikgu tak buat kerja (tiada latihan) tapi aku ni kena complaint sebab terlalu rajin pula. Nah, pelik tu! bird onion head Ish, sudah memang tanggungjawab aku sebagai seorang cikgu untuk mengajar dan mendidik mereka (biar pun subjek tersebut tiada dalam SPM pun).

Pssst… Tak terkejut aku kalau PSK akan masuk dalam senarai subjek SPM macam Pendidikan Moral yang pada mulanya tiada dalam PMR tetapi wajib ambil bila di SPM sebab ramai yang tidak bermoral apabila meningkat dewasa. Jadi, kalau ramai yang tidak bersivik macam ni, memang no wonder kalau PSK masuk dalam subjek SPM. admire onion head

Dan yang paling best baru-baru ini aku dilawati oleh orang-orang penting pentadbiran semata-mata kerana aku denda pelajar berdiri di luar kelas. bike onion head Actually aku bukan sengaja nak denda pun, aku cuma nak bagi mereka senaman pagi-pagi sedikit (memandangkan jam 6.45 pagi pun sudah tidur siap dengan air liur meleleh lagi atas meja masa aku tengah syiok mengajar, mana tak hangin kan?). Sebab itu bila nama aku naik untuk di lawati oleh semua orang penting pentadbiran atas alasan nak observe minggu depan, aku memang tidak terkejut. Well, susah jadi popular ni. cheer1 onion head

Datang nak observe kelas belakang, what the meaning kan? Nak dalam paper PERFECT tapi datang observe kelas belakang, FULAMAKATAK (agaknya aku boleh buat magic supaya budak-budak tu genius fokus belajar tiba-tiba). Nanti mulalah berhelai-helai kertas weakness aku. Wah, bolehlah tahun depan dapat kelas depan kalau macam tu complaint kan? cheer2 onion head

Masa tu aku wonderlah macam manalah kalau aku denda berdiri atas kerusi. confused onion head Mesti automatic nama aku disenarai hitamkan dan masuk agenda pertama dalam meeting yang dibuat khas untuk membincangkan perihal aku. Hahaha… Gila glamour aku ni kan? Masa ni teringat aku masa si Paul kena panggil sebab suruh berdiri atas kerusi semasa Ujian Lisan tahun-tahun lalu. Ahaks!

Normal kalau ada perempuan bekerja yang pakai stoking warna coklat tu masa bekerja pada siang hari. Jarang akan pakai warna lain sebabnya nak nampak lebih sopan sedangkan ada kalanya sebab pakai adalah untuk mengelakkan blister di kaki. Yelah, sekurang-kurangnya kalau ada stoking tu, percentage nak kena blister di kaki tu akan berkurangan sedikitlah daripada tiada apa protection langsung di kaki. crying2 onion head Jarang ada yang akan pakai stoking hitam memandangkan profesion aku ni tak berapa nak sesuai pakai stoking hitam semasa bekerja (unless aku kerja promoter perfume ke).

Tapi baru-baru ini ada yang pakai stoking hitam membuatkan ada desas-desus berbunyi-bunyi. Yelah, gaya dah macam pramugari pula kan? Aku okay je dia nak pakai apa pun sebabnya itu lebih baik dari dia show off bare legs kan tapi yelah, lain orang lainlah pendapat. Aku yang dengar, senyum-senyum saja. Well, stoking pun nak jadi isu. Agaknya kalau aku pakai trend bunga sekuntum besar di tudung mesti orang nak cakap juga kan? Hahaha… dong onion head

Masa tu aku fikir, mujur dia pakai stoking satu warna. Kalau dia pakai yang warna-warni atau bercorak-corak bunga-bunga nanti, nah pengsan pula kau tengok nanti. Hahahaha… Nanti ada pula yang tulis di FB, “ada orang pakai pelangi di kaki”. Hahaha… evil smile onion head

Cerita gosip seterusnya adalah mengenai CCTV. Oh, sekarang ini banyak dah CCTV. Memang masuk TV sokmo. Especially kat kantin. good job onion head Memang obvious nampak aku makan apa dalam CCTV. Mujur belum boleh pasang microphone je, kalau tak mesti apa aku gossip akan masuk FB. Hahaha… Lawaklah kalau tengok tempat yang dipasang CCTV. Tak macam nak tengok pencuri atau students (takut ada kes buli ke, merokok ke) tapi nak intai-intai cikgu buat apa di sekolah. Ahaks! Tak nak pasang dalam bilik guru ke? Boleh tengok siapa yang online sokmo FB. Hahaha… hehe onion head

https://i2.wp.com/www.taiwandns.com/wp-content/uploads/2011/11/security-badge-15.jpg

Tapi yang peliknya walaupun ada dah CCTV di sekolah, tapi masih lagi ada kes kereta cikgu kena simbah dakwat hitam kaligrafi Cina tu. Aik, tak cukup ke CCTV dan security yang dah di upah oleh sekolah? Nak kena tambah CCTV lagi ke? hypnosis onion head Cakap tentang security, ada satu gossip lain tentang security guard sekolah aku. Ada seorang tu (nama aku tak tahu) dia siap masuk sembang-sembang tentang FB dia dengan cikgu di sekolah dalam bilik guru di mana dalam bilik guru itu hanya ada seorang guru itu sahaja (cikgu perempuan pula tu). Wow, berani tu masuk sembang-sembang cerita tentang FB dan latar belakang hidup dia. Kagum aku tentang kriteria macam mana sekolah aku hire security guard sekolah aku. Itulah, nak cari under budget kan? Hahaha… Tak tahulah peruntukkan sekolah pergi mana kan? hehe onion head

Dan lastly adalah tentang isu spring roll aka popia goreng. Aku tak tahulah sama ada agama lain ada beritahu tentang halal-haram ni tapi kadang-kadang yang haram pun orang twist jadi halal pada zaman sekarang ini. Bukan apa, ada AJK makanan tu dia siap simpan 4 bekas besar untuk dibungkus pulang dan hanya hidang satu bekas saja pada majlis baru-baru ini. Siap bila di tanya pada pelajar yang in charge, “Setiap tahun pun memang kena asing khas untuk cikgu tu bawa balik”. Wow, AJK tu sudahlah belum kahwin (mana tahu dia nak bawa balik bagi anak-anak dia makan ke) dan sampai 4 bekas tu dia bungkus bawa balik. info onion head Aku rasa bukan untuk dia seorang saja tu. Hahaha… Mesti ada geng yang pesan nak bungkus popia dan mestilah bukan aku dalam senarai tu kan? Tapi sampai hati dia buat macam tu. Kami tak puas makan pun popia tu sebab nak ambil banyak pun rasa guilty sebab takut ada yang lain tak dapat rasa. Lainlah cerita kalau kuih tu berlebihan so kalau dia nak angkut bawa balik kuih extra tu aku fahamlah kan. Tapi nak sedapkan hati, mungkin nak sedekah di rumah anak-anak yatim makanan tu. Hahaha… Positif kan aku ni? hot1 onion head

Apa-apa pun ini adalah rahsia kita. Jangan bocorkan pada orang lain. Kalau sudah baca tu, diam-diam saja. Jangan kecoh-kecoh pada orang lain. Nanti aku malaslah nak jadi popular sangat. Aku sudahlah cukup glamour sekarang ini. Hahaha… Nanti kena cop gila glamour pula. Apa-apa pun hidup ini tak lari dari gosip-gosip panas kan? Dan adanya orang macam aku ni, lagi bikin panas kan? Hahaha…  lonely onion head

Pssst… Kalau ada gossip tentang orang lain maka tak mustahillah ada tentang aku juga kan? Apa agaknya tentang aku? Adakah tentang imej aku yang tiada pakai make up kecuali bedak saja? Well, natural beauty kan? Padahal malas nk pakai make up sebab bangun lewat saja aku ni. Hahaha…  lol2 onion head

iHeart : Hot & Sexy Mama


Entri kali ini aku nak revealkan hot Mama 2013. Ngeh ngeh ngeh, maaflah pada sesiapa yang nak merahsiakan pregancy mereka tapi aku terberitahu pula dalam entri ini (hahaha).

1st sekali aku dengan bestnya nak beritahu aku sendirilah pregnant (27 Julai). Itu mestilah beritahu dulu sebab ini blog aku nanti nampak tak fair pula. Kemudian, kawan-kawan di SMSS yang kahwin serentak dengan aku (kami kan kahwin trio) iaitu Ct Panda (25 Ogos) dan Afwani (12 Ogos). Tahniah-tahniah especially pada Panda yang date nearly dengan anniversary kahwin. Hahaha… Macam planning kan?

Dan paling best adalah Nuwairani (11 Ogos). Ini lagi best, sebabnya Kak Nani masa bersanding di sebelah lelaki dengan bunting pelamin (hebat suami Kak Nani, perfect timing!).

Dan juga Cikgu Afidah (kaunselor di sekolah aku juga) pada bulan Julai (around early Julai). Dan juga ada cikgu baru di sekolah aku; Diana yang akan lahir baby around timing dengan Kak Afidah juga (awal Julai). Ops, lupa pula ada juga Cikgu Teresa dan Cikgu Wai Szu Szu yang akan melahirkan anak pada awal Julai juga.

Hahaha… Mostly di sekolah aku lahir pada Julai kecuali Wani dan Panda pada bulan Ogos. Jadi beruntunglah Wani dan Panda sebab tak perlu nak balik ke sekolah semula (cuti terus sampai akhir tahun) tapi yang baby nya lahir pada Julai ni kenalah balik bekerja sebulan sebelum cuti sekolah akhir tahun. Hohoho…

Dan tak lupa juga Asuwarni, wife Ridzwan, …. yang sama-sama melahirkan 1st baby pada 2013. Hahaha… Well, tak sangka pula anak-anak kita semua sharing same age nanti. Hehehe…

Psstt… Macam aku rasa most yang kahwin pada 2012 lahir 1st baby 2013. Wah, very luck kan 2012 tu. Hohoho…

iHeart : Kad Terlewat Sampai


Ni cerita benar, punyalah aku urgently nak kad si Saifol sebab probability aku nak pergi majlis Panda memang 0% tapi rumah Saifol mungkin 10% tapi kad dia tidak kunjung tiba, tapi lepas majlis kahwin rumah dia (sebab dia pos ke MLK dan aku lepas kahwin stay di KL) baru aku dapat lihat kad dia. Hampeh tul. Tapi mujurlah lewat, sebab aku tak dapat pergi pun. Hahaha… Tapi beriya nak kad kan? Kikikiki… MySpace

Inilah kad Saifol, dia ada 3 pasangan pengantin. Kad dia warna pink, comel lah. Warna pink tu untuk pasangan perempuan (sebab Panda pakai purple) tapi tak kisahlah yang penting kad dia pink, comel! I like!!!! Cuma ada yang pincang sikit pada kad dia iaitu, kereta pengantin yang nombor plat nama Saifol dan Aisah tu silap nama. Aku tergelak besar bila baca.MySpace Macam manalah kad tu boleh salah nama (sudahlah nama Saifol pula tu, kalau nama Panda aku boleh terima lagi tu sebab Aisah tu orang luar yang baru nak masuk ke keluarga Saifol. Sumpah lawaklah kad Saifol tu. MySpace

Apa-apa pun yang penting orang tau itu nama Saifol (walaupun di eja Saiful). Lawak kan pasangan ni, Panda selalu di salah eja Aishah. Memang padanlah jodoh mereka berdua ni. MySpace Walaupun aku tak pergi, aku masih lagi mendoakan kesejahteraan pasangan ini. Hahaha… Dan aku tiada gambar mereka untuk di masukkan dalam entri ini jadi menggunakan belas ihsan gambar Panda yang tag aku di FB, maka aku uploadlah pasangan Saifol & Aisah ini. Selamat Pengantin Baru dan semoga berbahagia ke akhir hayat. Insya-Allah… MySpace

 

 

 

iHeart : Rombongan Bas Che Wah


Disebabkan keluarga FG jauh, maka mestilah mereka bermalam di MLK untuk majlis kahwin kali ni. Dan mestilah aku mencari homestay dekat dengan rumah aku supaya mudah perjalanan mereka nanti.MySpace Tapi itulah, mahal-mahal homestay di MLK sekarang ni. MySpace Geleng kepala aku mendengar harga homestay yang Pak Lang aku carikan tu. Tapi apa pun mereka dah bermalam pun di rumah tu. Jangan fikir banyak, yang penting majlis dah settle.

Tapi mujurlah bas yang Pak Lang aku cari untuk perjalanan bertandang ke rumah FG bulan September nanti dengan harga yang berpatutan. Kalau tak mestilah aku akan surrender dan berguling-guling cakap aku nak bas lain. MySpace

Cerita tentang bas, ini adalah kali kedua keluarga aku bertandang menggunakan bas. Masa pertama kali dulu adalah majlis perkahwinan Etam (pakcik aku). Dia kahwin dengan orang Pahang jadi kami ini memang naik bas ke sana. Apa yang menariknya bas tu boleh pula rosak di tengah jalan di tengah hutan pula tu. Memang creepylah masa tu.MySpace Sebab jalan ke Pahang masa dulu tidaklah secanggih sekarang. Tapi mujurlah driver bas tu pandai baiki sendiri bas tu jadi akhirnya kami selamat sampai ke Pahang dan selamat pulang ke Melaka (tapi memang sampai malam di MLK).

Dan masa rombongan Pahang ke Melaka pun, kenangan yang sama iaitu bas rosak. Walaupun bas mereka lebih baru daripada bas kami tapi driver bas dia tak pandai baiki bas dan kena panggil mekanik. Sudahlah masa tu hujung minggu (bengkel tutup) dan akhirnya rombongan tersadai di rumah kami. Kelakar bila ingat kembali kenangan tu. MySpace

Tapi, janganlah majlis aku jadi macam tu pula lagi. Selisih Malaikat 44!MySpace Tak nak aku pisang berbuah dua kali. Jadi memang aku paksa Pak Lang selidik dulu betul-betul bas yang nak ambil tu supaya tak jadi macam ke Pahang dulu. Aish, cerewet pula aku rasa diriku ini. Hahaha… MySpace

Psst… Tapi ada juga ahli keluarga aku yang tak nak naik bas beramai-ramai (contohnya Ain yang tunggu di rumah Etam sahaja). Sebabnya mereka nak pergi berjalan-jalan ke tempat lain pula selepas wedding tu. Tiada paksaan, aku hanya sediakan dan terpulang jika ada yang nak ke KL menggunakan kenderaan sendiri. Janji kamu bahagia! Amin! MySpace

Ops, tapi aku sendiri naik kereta pergi sana. Beriya sahaja aku complaint tentang bas tapi aku tak naik pun. Hahaha…MySpace Bukan apa, aku nak orang lain yang naik itu selesa jadi mestilah aku cari yang terbaik kan? Baik hati kan aku ni? MySpace

iHeart : Dr Haziq & Cikgu Afwani… Selamat Pengantin Baru!!!


Selamat Pengantin Baru aku ucapkan pada housemate aku, Puan Afwani dan pasangannya Dr Haziq!!! MySpaceWalaupun aku tidak dapat datang ke Kelantan (majlis rumah Wani) tapi aku cuba juga menghadirkan diri ke majlis Haziq di Bandar Baru Nilai. Itu pun mujur sebab majlis Wani tidak bertembung dengan majlis adik FG.MySpace Sebab majlis rumah Saifol aku tak dapat datang sebab majlis Panda sama hari dengan majlis adik FG. So, maaf ya Panda. Bukan tak nak pergi tapi tak boleh nak pergi. Maaf, maaf… Tapi masih aku doakan majlis itu berjalan seperti yang dirancang, insya-Allah… MySpace

Ini gambar yang sempat aku ambil dengan Wani sebelum dia memotong kek. Peh, coklat beb! Sudahlah bersanding tadi dengan warna pink! Dan semua keluarga Haziq berpink (memang borong satu kayu) – serius, gua jeles beb! MySpace

Dan ini yang Wani bagi pada aku untuk hebahan di Facebook aku (ni gambar majlis di Kelantan). Bukan apa, Wani tiada FB jadi memang dia mengwar-warkan perkahwinan dia di FB aku untuk makluman rakan-rakan yang lain. Jadi, tidaklah orang cakap dia sombong tak beritahu sesiapa yang dia kahwin kan? MySpace

Apa-apa pun aku ucapkan tahniah kerana sudah bergelar Puan pula kan? Jadi, silalah cepat-cepat mohon pindah ke Pahang (sebab Haziq doktor di Temerloh) pula ya. Syukur dan tahniah sekali lagi. Aku tumpang gembira bila lihat kawan-kawan gembira sama. Hehehe…

Pssstt… Katerer makanan di Nilai memang aku tabik habis! Sedap terangkat gitu. Peh, memang I like (siap bertambah-tambah makan). Sudahlah suasana pink tu sesuai dah dengan mode aku. Memang terbaik! MySpace

 

 

 

iHeart : Undangan Ct Panda & Lela Belang


Proudly to say, Ct Panda; she is one of the best buddy ever had.MySpace Walaupun dia suka membebel (pening juga kadang-kadang dengar tapi most of the days aku suka dengar dia complaint bout how life treats her sebab funny, hahaha… jangan marah ya kalau baca ni tau Ct Panda) tapi she really have a big warm and good heart.MySpace Dan siapa sangka jodoh dia dengan cikgu satu sekolah dengan dia (dan satu sekolah dengan aku juga la kan?) iaitu Cikgu Saifolrizan. Tahniah En S kerana berjaya mencuri hati dia.

Dan tahniah kepada kedua-kedua cikgu ini kerana akhirnya mengambil keputusan drastik untuk menukar status bujang setelah penat bergelumang dengan gosip-gosip liar dan panas di SDK (wah, macam ayat Melodi pula). SELAMAT PENGANTIN BARU! Aku sentiasa doakan kebahagiaan dia dan akan datang ini juga. Uh, mujurlah dia pilih En S (kalau yang Si F tu… mati kena kutuklah dengan aku selalu, hahaha). MySpace

Dan inilah kad yang ditunggui oleh aku. Sangat gothic ayu gitu. Hehehe… Apa-apa pun yang penting aku nampak alamat dan pelan ke rumah pengantin. Nanti kalau kad meletup tapi tak jumpa rumah, susah pula kan?

By the way, oleh kerana berlaku kegelojohan tarikh; maka Ct Panda pun mencuri tarikh majlis perkahwinan aku iaitu 25 Ogos 2012. Jadi dengan erti kata lain, kami ni kahwin sama hari cuma berbeza negeri sahaja. Kalau sama negeri, memang havoc habislah! Bezanya aku nikah awal sedikit daripada Ct Panda tapi yang lain memang sama. Kelakar pula bila tarikh sama, sebab tak dapat nak attend majlis kahwin best fren sendiri jadi agak dissapointed jugalah tapi apa nak buat, dah tak tahan kan? (hahaha, ayat ini dipinjam dari En S – ops, aku tak suka buat ayat berani mati ya? Hahaha) MySpace

By the way, insya-Allah aku akan cuba mencari masa ke majlis di sebelah Saifol iaitu pada 1 September 2012 di Negeri 9 (sebab itu aku perlukan kad yang ada alamat Saifol bukan Ct Panda). Tapi sukar nak janji sebabnya majlis sebelah Saifol adalah sama tarikh dengan majlis sebelah perempuan adik Faiz. Tapi apa-apa pun aku akan cuba yang terbaik (wah, ayat macam gempak) untuk hadirkan diri ke majlis perkahwinan dia.

Tapi masalahnya sampai tika dan saat ini, kad Saifol tak kunjung tiba (macam tak nak bagi aku datang rumah dia saja ni). Jadi, macam mana ya aku nak redah ke Negeri 9 (rumah Saifol) berbekal alamat tanpa pelan? Hohoho… Saving nasi minyak ke Saifol, tahulah rumah awak tu 3 pasang pengantin. Kuikuikui… Jadi, kalau nak aku datang wajiblah make sure kad tu sampai di rumah aku sebelum majlis ya? Kalau dah selepas baru sampai, alamatnya memang aku tak pergi ke rumah sanalah ya?

Jadi sebagai precautions ketidakpastian kehadiran aku ke majlis perkahwinan Ct Panda, maka aku telah pun mengepos hadiah ke sekolah (sekaligus dengan kad jemputan aku ke SDK juga) buat Ct Panda. Jadi aku harap Ct Panda tidak berkecil hati dengan aku sekiranya aku tidak dapat datang ke majlis perkahwinan dia di Negeri 9. Maafkan Adik tau kalau Adik tak datang majlis Akak. Jangan marah-marah, nanti cepat tua macam Saifol. Hahaha…

Dan menulis tentang hadiah yang dipos, aku juga turut pos hadiah untuk Lela Belang sempena perkahwinannya pada 23 Ogos 2012 (minggu yang sama dengan tarikh perkahwinan aku) di Kelantan. Hohoho, aku memang nak pergi (at least sebelah lelaki) tapi sebelah lelaki (24 Ogos 2012) pun tarikh dekat-dekat maka comfirm aku tidak dapat datang ke sana kerana aku sendiri sedang sibuk di Melaka untuk last minute touch up. Sangat sedih sebab tak dapat tengok Lela Belang (yang sangat kurus macam Jerangkung tu, hahahahaha…) Ops, kutuk orang lagi aku ni. Aduyai, habis pahala aku asyik mengutuk orang macam ni. MySpace

Jadi, di kejauhan ini aku mengucapkan Selamat Pengantin Baru dan semoga berbahagia ke akhir hayat ya Cikgu Lela Belang. Oleh kerana the only belang yang datang dalam kepala aku adalah Zebra maka inilah symbol yang boleh aku letak sebagai represent Cikgu Lela Belang ini. Janganlah kecil hati sebab aku macam sengaja tak nak bagi alamat untuk pos kad pada aku, tapi sebab aku tahu yang aku tak dapat datang juga pun kalau dapat kad tu pun. (Uh, sedihnya ayat aku ni.)  Jadi dari dia rugi satu kad bagi pada aku yang comfirm tak datang, baik dia bagi pada orang lain yang 50% mungkin akan datang. Walaupun tak dapat datang, jangan risau sebab aku akan tengok photo kahwin di Facebook juga nanti. Jadi, silalah tag nama saya ya di album kahwin nanti.

Dan sebagai menutup entri mengucap tahniah kepada mempelai-mempelai ini, saya sekali lagi mengucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU dan moga hingga ke akhir hayat jodoh perkahwinan kalian (dan aku juga, hahaha). MySpace

Pssst… Jadi, Cikgu Bebiri akan datang ke majlis perkahwian yang mana? Nah, confused sudah kan? Hahaha… MySpace