iHeart : Selamat Hari Kebangsaan!!!


Selamat Hari Kebangsaan kepada semua rakyat Malaysia!!!! Wah, seronoknya sebab tak sangka sudah 57 kita merdeka, alhamdulillah.

Tahun ini agak emotional sebab 2 kapal terbang MAS alami musibah. Walaupun tiada kenalan aku dalam senarai mana-mana penumpang, tapi aku masih berkabung untuk mereka. Ketentuan Ilahi kita tidak tahu perancangan-Nya. Ada hikmah di sebalik kejadian. Bersabar dan tabahlah ya?  Kena percaya, setiap ujian Allah s.w.t adalah salah satu petanda Allah s.w.t sayangkan kita dan ingat pada kita. Insya-Allah.

st_francis_convent

Pstt… Apa pun aku rindu nak tengok fireworks….!!!! Hukhukhuk… 

iHeart : FG meet ND


Diam tak diam dah masuk ulangtahun ke-2 perkahwinan aku dan FG. Al-Fattah pun dah 1 year +. cute-red-crab Selamat Ulangtahun Perkahwinan kita, FG. love-red-crab Mudahan perkahwinan kita ini hingga ke akhir hayat kita. love-red-crab Moga bertambah keceriaan kita seisi keluarga dengan keletah manja dan mengada-ngada Al-Fattah (dan who knows 2nd Jr, ngeh ngeh ngeh). love-red-crab Moga kita berjimat cermat demi rumah yang bakal kita duduki tak lama lagi. love-red-crabDan moga dikurniakan kesihatan yang baik. Amin. cute-red-crab

Last year aku tak sempat nak update apa-apa since aku pun tengah berpantang masa tu (Al-Fattah berumur 26 hari masa hari ulangtahun kami). shy-red-crabHohoho… tapi tiada apa pun nak update. FG belanja makan saja masa tu (lepas aku habis pantang). Tahun ini tak pastilah kalau ada surprise. Hahahaha… Ada ke?  tongue-red-crab

 Pssst… Kepada kawan-kawan yang anniversary tarikh dekat-dekat dengan aku, Happy Anniversary juga. hello-red-crab Moga kekal bahagia ke akhir hayat. Dan mengambil kesempatan juga nak ucapkan Selamat Pengantin Baru kepada Cikgu Ayu SMK Raja Ali. Nah, tambah lagi group anniversary tarikh dekat-dekat. Hahaha… happy-red-crab