iHeart : Aku Nak Cuti!!!!


Tak sabarnya nak bercuti!!!!! tv baby 08 Biarlah walau seminggu saja tapi dapat berehat dari melihat timbunan kerja yang bersusun di atas meja tu, sangat melegakan. Yelah, paling stress tengok kertas eviden PBS yang bersusun tu. tv baby 39 Sudahlah kelas PBS ada 2 kelas (total 70 set). Skima jawapan pula tiada, ikut sedap kepala dan tangan cikgu menanda jadi memang sampai mengong kepala aku menanda sebab ada 70 set jawapan berbeza-beza. tv baby 41

Aku bukan nak merungut tapi eviden PBS terlalu banyak sampai aku rasa asyik nak kejar DSP PBS sampai tiada masa nak mengajar lama-lama tajuk tersebut. tv baby 45 Feel p&p tu tiada tapi content memang sampai ke murid. tv baby 49Itu yang bikin aku risau untuk tahun depan, apa akan berlaku pada batch pertama PBS ini. Macam manalah agaknya nak determine aliran masa Tingkatan 4 nanti. Pening tu. tv baby 53

Tapi aku akan cuba sebaik mungkin untuk siapkan semua kerja mengikut RPT yang dirancangkan oleh panitia. Come on lah kan, aku kan versatile teacher. Hehehe… tv baby 67

Apa-apa pun aku sangat happy sebab dapat fly balik ke Semenanjung Malaysia atau lebih tepat lagi ke KL untuk jumpa FG. tv baby 64Cuti kali ini tak pastilah macam mana, sebab FG kata nak ke Kedah ada majlis kahwin sepupunya tapi dia juga ada beritahu nak ke MLK jenguk Nenda. Confused aku, cukup ke masa seminggu cuti kalau nak ke sana ke sini ni? tv baby 68

Tapi yang pastinya cuti seminggu ini aku MESTI menyambut ulangtahun kelahiran FG  tv baby 04 (memandangkan masa tu aku tak dapat fly balik nak bagi surprise face-2-face). Tak kisahlah makan kat kedai mamak roti canai pun, yang penting MESTI meraikan majlis yang aku terlepas tu. Tapi, NO-NO-NO nak bagi hadiah again ya. Banyak handsome muka awak ye nak banyak kali hadiah. tv baby 01 Hahaha… Nak boleh, tapi bayar sendiri. Ngeh ngeh ngeh…tv baby 11

Pssst… Cuti kali ini juga kali pertama FG tengok Junior, nervous pula aku memikirkan macam mana lah response dia tengok anak dia dalam uterus aku ni agaknya? tv baby 44

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s