iHeart : Reason I’m in love with March every year


Ada banyak sebab kenapa aku memilih Mac sebagai Bulan Cinta aku dan FG. Terlalu banyak nak aku list kan tapi cuma yang paling penting adalah bulan inilah di mana officially we’re decide to be more than a friends and decide to get marry. Bulan ini juga kami engaged (Mac 2012). Perlu ke aku announce tarikhnya? Biarlah aku dengan FG saja yang tahu. Hehehe… Gedik kan?

Kalau nak dikenang-kenang memang macam mimpi bila I said “I DO” bila FG proposed aku.

Bayangkan 2009 he said “HI” to me,

2010 we’re just a friend,

2011 I said “I DO”,

2012 husband & wife

dan 2013 we’re going to be daddy & mommy!!!

Hahaha… Macam lama je bunyinya perkenalan kami tapi every year ada progress new beginning. Hahaha… He is such a surprise boy to me (seriously).

Only Allah s.w.t saja yang tahu betapa sweet FG tu.

Apa-apa pun mode sekarang ini memang tengah bahagia in love. Dan rasa agak terkilan sedikit 2013 ini sebab tak dapat pulang ke Semenanjung Malaysia kali ini kerana cuti sekolah telah ditarik ke 2 minggu tarikh dari yang biasa (di mana kalau biasanya minggu ke-2 akan cuti tapi kali ini minggu terakhir baru cuti penggal 1).

Tau kenapa aku rasa terkilan? Sebabnya minggu ke-2 ini biasanya ada Hot Air Balloon di Putrajaya di mana kami akan pergi because FG’s birthday!!! Yup, his birthday is on March juga dan the day we crazy to each other memang bermula Mac. All in March!!! Hahaha… Actually this year aku planning nak naik hot air balloon tu tapi memandangkan aku tak dapat pergi (sebab tak cuti) maka kena postpone ke 2014 rancangan tu.

Mengambil kesempatan ini aku nak ucapkan Happy Birthday pada FG. Hohoho, bertambah sudah umur maka kematangan dan planner life pun kena lagi mantap kerana Junior akan hadir dalam hidup kita tak lama lagi. Masa bergerak sangat laju sampai kadang-kadang kita tak perasan pun sudah sampai masanya. Jadi bersedialah dengan apa pun yang akan mendatang dalam hidup kita tak lama lagi dan mesti ingat yang I’m always here with you. I love you so much. Tunggu tau fly balik nanti untuk celebrate. Walaupun lambat sedikit tapi syukurlah masih dalam bulan Mac. Risau juga kalau missed March. Sebab April sudah masuk bulan yang lain. Tak tak best feeling nak celebrate. Hehehe…

To FG : Happy Anniversary!!! Rasa macam mimpi bila dapat MMS from you early in the morning wish Selamat Ulang Tahun Perkenalan kita! Senyum seorang-seorang sampai ke telinga jadinya hari ini. Cuaca panas pun terasa macam salju. Hahaha… Punyalah bahagia dapat MMS wishes tu. Thanks my husband!!!! I love you so much!!!!! And also Happy Birthday!!!!!! No matter how life treats you ups & downs, I’m always holding your hands to go through this bittersweet life. Love you love you love you!!!

Pssst… Last year aku surprisekan FG dengan roses & chocolate. Masa tu kami counting months nak jadi husband & wife. Kali ini apa pula ya? Hahaha… Secret, tak nak kecoh-kecoh lagi. Tunggu saja. Hahaha…

2 thoughts on “iHeart : Reason I’m in love with March every year

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s