iHeart : SDK’s Friends


Sempena ulangtahun aku yang ke-26 (October 24),MySpace SDK’s friends aku menyambut dengan sederhana tapi meriah. Sangat terharu sampai tidak tahu nak bagi respons apa.MySpace Gambar yang diatas adalah hasil tangan Pn Afwani (sebab durian sudah habis maka mulalah dia mengivonasi ucapan gaya baru dengan whipping cream yang extra tu). Terima kasih Wani! Sangat creative!!! MySpace

Dan ini adalah kek yang dibuat oleh Kak Nani (yang bakal bergelar Puan Nuwairani pada November 14 ni) sempena birthday aku.MySpace Hohoho, mula-mula kan sebelum ada whipping cream corak awan larat tu kan, the whole surface is pink (so cute).MySpace Both pink and white are my favorite colors. Thanks Kak Nani.MySpace Ops lupa pula nak beritahu, ini adalah Kek Red Velvet. Sedap! Dan dalamnya berwarna merah. Comel sangat!!! MySpace Garang kan warna dalam kek yang looking gorgeous ni… Hehehe… MySpace

Selain daripada kek, kami ada juga buat crepe durian (yang tadi aku mention inovasi wish Wani tadi).MySpace Crepe actually lempeng (tu nama kampung). Dan isi dalamnya boleh macam-macam tapi kami buat durian. Dan warna crepe pun boleh ikut suka (guna saja pewarna warna yang disukai). Dan since aku peminat warna pink, maka crepe kami pun main adalah pink MySpace (tapi ada juga buat warna kuning dan oren). Dan di bawah ini adalah step-by-step cara melipat crepe durian yang kami buat. MySpace

Dalamnya memang serius sedap kalau makan bila sejuk.MySpace Jadi lepas sudah siap buat, boleh simpan dalam peti sejuk bagi icy gitu. Lepas tu bila makan depan tv, peh (terangkat beb!) Dan macam aku mention tadi, crepe ini boleh dibuat dalam apa-apa warna yang disukai. MySpace

Dan since ada pewarna merah, maka kami pun buat pau rose (versi Azimah). MySpaceHuhuhu, pau rose warna ini lebih cantik daripada yang kami buat dengan warna hijau sebelum ini. Hahaha… MySpaceYang sebelum ini warna hijau memang creepy!MySpace Aku bukan bias dengan warna tapi cuba kalian imagine rose warna hijau, buruk kan? MySpace

Apa-apa pun kami memang enjoy habis dengan makanan yang ada pada malam tu.MySpace Kami makan-makan, MySpaceborak-borak MySpacedan ketawa-ketawa. MySpaceSangat penuh perut aku makan semua makanan yang ada pada minggu ulangtahun kelahiran aku tu. MySpace

Sekali lagi aku nak ucapkan terima kasih tidak terhingga pada MySpaceKak Nani,MySpaceMySpace Wani MySpacedan MySpaceAzimah MySpaceyang bersama-sama meng-pink-kan diri mereka untuk ulangtahun kelahiran aku pada 2012 ini.MySpace Sangat terharu dan sebak pula rasa.MySpace Agaknya pada October 24, 2013 nanti, di manakah kita semua?MySpace Kalau berjauhan, mesti akan teringatkan saat memori daun pisang ini.MySpace Manis kan kenangan kita di SDK ini bersama-sama?MySpace (Manis sebab banyak makanan sedap-sedap, hahaha). MySpace

Aku juga nak mengambil kesempatan mengucapkan terima kasih kepada Emily Ng, Chin Choy Yee, Tay Ru Shin dan Phylis Chok (semua pelajar Peralihan B) atas set mandian Body Shop yang sangat wangi.MySpace Huhuhu, Cikgu terharu sangat. Wish Cikgu akan ajar kamu lagi tahun depan tapi Cikgu pun tak pasti Cikgu ada lagi di SDK atau pun tidak pada tahun depan.MySpace Dan Arica Nur, thanks untuk hadiah jam tangan putih. Very nice.MySpace Macam tahu saja ini adalah one of my favorite color. MySpaceAish, mesti aku akan rindu dan fikir mereka setiap kali aku nampak hadiah-hadiah ini.MySpace Mesti aku akan tersenyum sendiri seorang nanti kan? MySpace

Pssst… Terima kasih pada Puan Afwani atas hadiah beg Fox pink yang comel ini.MySpace Walaupun beg itu on delivery ke KL tapi aku sangat suka beg ini sebab warna pink (itu pasti) dan beg ini sangat comel.MySpace Uh, macam tahu-tahu saja beg aku sudah kena rembat dengan Ain. I love this, thanks Wani!!! MySpace

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s