iHeart : Hari Q


Tahun ini Hari Anugerah Kecemerlangan (Hari Q) aku ditugaskan ke bahagian Persembahan (kerana aku Guru Penasihat Taridra). Walaupun begitu actually aku ni di Bahagian Pengurusan Penerima Anugerah (kalau lihat dalam senarai tugas dalam buku program).MySpace Jadi, susah aku kalau kena buat kerja 2 in 1 ni, pening. Sini panggil, sana panggil… Tersepit!MySpace Apa-apa pun aku still buat dua-dua kerja (tambah satu lagi kerja iaitu penonton). Hehehe… Gila kerja kan? MySpace

Inilah penari-penari yang menari untuk Hari Q dan ini adalah selepas mereka menari untuk Tarian Bollywood (India).MySpace Nak ambil selepas Tarian Tradisional (Melayu) tak sempat sebab mereka nak bertukar baju ke Tarian Bollywood, so dapat simpan kenangan gambar pose yang ini pun jadilah kan (daripada langsung tiada).MySpace By the way aku nak ucapkan tahniah dan terima kasih tak terhingga atas usaha mereka bersama-sama bertungkus lumus menjayakan Hari Q.MySpace Yelah, tanpa mereka menari maka akan hambarlah Hari Q. Jadi, aku memang bersyukur dan berterima kasih atas kerjasama semua. Yelah, orang lain tidak tahu betapa penat mereka berlatih dan belajar (sebab 4 dari 7 penari ini adalah pelajar bakal menjawab peperiksaan SPM 2012). MySpace

Pada pengkritik Hari Q yang dengan beraninya cakap last year lagi best dari this year, MySpaceaku rasa patut bagi orang yang kriktik tu handle untuk 2013 supaya dia tahu penat lelah pengurusan AJK Persembahan. Geram pula rasa bila dengar kritikan “membina” tu. MySpace

Apa-apa pun, aku sibuk mengenjoykan diri untuk majlis ini.MySpace Mestilah aku akan berseronok sehabis mungkin sebab ini adalah bermaksud cuma tinggal seminggu saja lagi minggu persekolahan. Hahaha, seronok kan?MySpace Well, aku kalau terfikir sekolah nak habis saja, mulalah senyum sampai ke telinga. Hahaha… MySpaceWell, tak sabar nak jumpa FG kan? Ngeh ngeh ngeh… MySpace

Ops lupa pula nak wish Tahniah pada semua pelajar yang mendapat Sijil, Piala dan Duit dalam Hari Q ini atas kecemerlangan Akademik dan Ko-kurikulum.MySpace Bangga jugalah nampak pelajar 5B naik ke pentas ambil Sijil di majlis Hari Q ini. Aku ini memang cepat saja rasa proud kalau lihat pelajar yang pernah aku didik berjaya. Rasa puas pula. Hahaha… (Padahal mereka naik sebab Rugby, bila pula aku ajar Rugby kan?) MySpace

Tapi yang paling tak best adalah bila mereka sudah “lepas” (berjaya),MySpace mereka tak pernah pun jumpa semula semua cikgu yang pernah mengajar mereka untuk mengucapkan “Terima Kasih”. MySpace Bukanlah nak mengharapkan balasan apa-apa (nanti nampak tak ikhlas pula mengajar selama ini) tapi dapat ucapan “Terima Kasih” tu rasa bangga dan sebak (dan terharu juga). MySpaceAish, susah kan kalau sudah attitude mereka seperti “kacang lupakan kulit”.MySpace Jasa kami para cikgu ini seberapalah sangat kan?MySpace Tapi yang ironicnya, kami masih lagi berbangga dengan mereka walaupun jasa kami mereka delete dari kamus hidup mereka apabila mereka sudah berumur 18 tahun. Funny kan? MySpace

Okaylah, tak seronok pula bila terkenang perkara macam tu… Macam aku ini mengharapkan pujian sangat pula.MySpace Hahaha… Ini sudah jauh menyimpang daripada Hari Q ni. Hahaha… MySpace

By the way, makanan yang disediakan memang best (terutamanya tart buah-buahan yang sangat menggiurkan – ahaks).MySpace Aku makan sangat banyak sampai Kak Haiza kena panggil aku face2face sebab aku asyik sangat makan sampai tak perasan dia call ajak balik. Well, khusyuk kan? MySpaceHahaha… Apa mahu buat, kelemahan aku adalah makanan sedap. Ngeh ngeh ngeh… MySpace

Cakap tentang makanan, aku nak mengambil kesempatan ini mengucapkan TERIMA KASIH kepada Hamisah (pelajar kelas 5C) yang telah membuat dengan sedapnya kek ini dan bagi pada aku sempena ulangtahun kelahiran aku pada October 24, 2012. MySpaceSangat sedap (tapi sangat manis juga) dan ramai yang puji kek ini. MySpaceNah, pass sudah mahu kahwin ni Misa. Hahaha… Thanks tau, Cikgu rasa terharu sangat. MySpace

Psst.. Aku baru tahu masa aku tulis entri ini yang bapa saudara Kak Zafiza baru meninggal dunia (dan paling sedihnya kami di SBH & SRWK ni tak dapat nak immediately fly balik melawat, sedih kan?).MySpace Takziah Along. Sila tabahkan hati. Nanti bila balik kampung nanti, bolehlah melawat.MySpace Walaupun aku tahu 9 hari lagi baru balik tapi bila berlaku hal begini memang terasa 9 hari ini tersangat lama. Sekarang ini titipkanlah Al-Fatihah buat arwah dalam doa dari jauh. Moga roh ditempatkan di golongan orang yang beriman. Amin. MySpace

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s